Single roaming DECT

Een dure term voor een eenvoudige en veelgebruikte oplossing. Je werkt met één zender waar verschillende handsets op aangemeld zijn. Single roaming DECT is in de meeste kantoren dan ook toereikend. Kenmerkend is dat je het bereik van de zender niet kunt aanvullen door meerdere zenders te plaatsen. Het signaal kan niet van één zender naar de andere worden overgedragen. 

Wel wordt er regelmatig gewerkt met een DECT-repeater om het bereik te vergroten, dit is echter nadelig voor het aantal gesprekskanalen. Dit omdat de DECT-repeater één of twee gesprekskanalen bezet. Je vergroot het bereik maar het aantal gelijktijdige gesprekken worden hiermee beperkt. Daarnaast merken we dat DECT-repeaters het aantal onbestemde storingen vergroot. De oplossing is dus heel praktisch: je steekt de stekker van de repeater in het stopcontact en je hebt meer bereik. Toch is het zeker geen stabiele oplossing. 

Multi-roaming DECT

Bij deze oplossing is een DECT-meting in feite essentieel. Met onze meetset meten we het bereik van zender A en tekenen deze in op de plattegrond van het pand. Waar de gemeten waardes boven het toegestane komen tekenen we zender B in en ga zo maar door. 

Zo komen we tot een optimaal plan voor de plaatsing van de zenders. Het is alleen wel een momentopname. Het DECT-signaal is namelijk gevoelig voor reflecties en werkt daarom niet in alle omgevingen even goed. De meting zal dit uitwijzen. Wanneer er sprake is van de aanwezigheid van veel reflecties, dan is de Mitel DECT oplossing een heel goed alternatief. Deze kwalitatief hoogwaardige oplossing gaat heel goed om met reflecties en past daarom goed bij deze uitdagende situaties. 

Waarom kiezen voor DECT als je ook vast mobiel oplossingen hebt? 

Het antwoord op deze vraag laat zich raden. Je kunt met een DECT-oplossing kostentechnisch veel goedkoper uit zijn: wanneer je elke magazijnmedewerker van een mobiel abonnement moet voorzien stijgen de maandelijkse kosten bij grotere organisaties enorm. Daarnaast heb je om door te verbinden idealiter een smartphone waardoor de eenmalige kosten ook hoog liggen. 

Bij DECT kun je gebruik maken van de licenties in de telefonieomgeving waardoor deze, met name bij een fysieke centrale, wel eenmalige kosten met zich meebrengt maar daarna zijn de kosten laag. Ook het vervangen van een toestel brengt geen hoge kosten met zich mee. Vandaar dat DECT-oplossingen nog steeds veel gebruikt zijn in de markt. 
 

Heb je een vraag

We horen graag van je!

Bel 0113 405000

24/7 support, altijd bereikbaar