Een vast nummer op je mobiel

De meest eenvoudige manier van bereikbaar zijn op een vast nummer is het vaste nummer permanent te laten doorschakelen naar je mobiele telefoon. Vaak zie je dat, met name, start-ups hiervoor kiezen. De voordelen zijn evident: wél de uitstraling van een professionele organisatie maar toch lightweight starten. Wij kunnen dit uiteraard regelen, onze diverse platformen zijn hierop ingericht. Wel moeten we hierbij vermelden dat hier niet onze focus ligt. Simpelweg omdat andere aanbieders daar beter en goedkoper in zijn. Denk aan aanbieders als EigenNummer.nl (tot 31-1-2020 waren wij eigenaar van dit bedrijf), Voys.nl en Verbonden.nl.

Vaste telefonie op je mobiel middels een app

De telefonie oplossingen die we bieden werken met verschillende apps samen. Dit zorgt ervoor dat je de oproepen kunt laten binnenkomen via de app waarop je voip-account is geregistreerd.

Hierdoor kunnen collega’s zien of je in gesprek bent, kan er meteen doorverbonden worden naar je interne telefoonnummer en je kunt zelf via de app ook doorverbinden naar collega’s. Dit alles verloopt dan via de app die hoort bij de gekozen telefonie oplossing en werkt via het data-signaal van je mobiel. Het is vergelijkbaar met bellen via Whatsapp, maar dan met het vaste telefonieplatform. Je kunt met de app dus ook met het vaste nummer bellen.

Het voordeel is dat je één of meerdere collega’s met de smartphone kunt laten werken terwijl er geen vast toestel aanwezig is. Echter zijn er ook enkele nadelen, zo is het bellen via een datasignaal niet altijd even stabiel.

Is de telefonieoplossing dan niet goed?

Dat behoeft natuurlijk wel wat uitleg, want ja, is de telefonieoplossing dan niet goed? De telefonieoplossing werkt uitstekend, echter is voice-verkeer live. Dat zorgt ervoor dat elke hik in het dataverkeer te horen is. Je kunt je voorstellen dat wanneer je van Vlissingen naar Groningen rijdt en de gehele rit belt, er gebieden zijn waar je mobiele data bereik niet optimaal is. Dit hoor je dan terug in de kwaliteit van het telefoongesprek. Daarbij hebben veel mensen hun smartphone zo ingesteld dat deze, wanneer je ergens binnenloopt, overspringt op het beschikbare wifi netwerk. Op dat moment gaat de data niet meer rechtstreeks via de mobiele telefoon, maar loopt de date eerst via het access point, de eventuele switch en daarna de router. Deze hardware kan bepaalde instellingen hebben die weer van invloed zijn op het (voice)verkeer dat er doorheen gaat. Wanneer het een professioneel netwerk betreft, zoals bij de meeste bedrijven, zal dit niet zo’n groot probleem zijn. Echter, zodra je bij tante Agaath op de koffie gaat is het maar de vraag of het gesprek goed binnenkomt.

Kortom, omgevingsfactoren zijn bepalend voor de kwaliteit van de telefoongesprekken. Daarom gaan we graag in gesprek om na te gaan wat je precies voor ogen hebt met de vast mobiel oplossing. Dan kunnen we kijken wat het beste bij je past.

Vast mobiel integratie op simkaart niveau

De meest uitgebreide vaste mobiel integratie is de integratie op simkaart niveau. Hiermee zorg je ervoor dat je mobiele telefoon onderdeel wordt van de vaste telefonie omgeving, zonder het gebruik van een andere bel app.

De gesprekken voer je over het signaal dat je gewend bent van je mobiele telefoongesprekken. Je kunt met het vaste nummer (uit)bellen, je kunt doorverbinden naar collega’s, op kantoor kunnen collega’s zien of je wel of niet in gesprek bent en ook of je beschikbaar bent volgens je agenda (mits je gebruik maakt van de agendakoppeling). Dan kunnen de gesprekken automatisch anders gerouteerd worden.

Voor deze uitgebreide vast-mobiel integratie werken wij met 2 oplossingen, namelijk KPN ÉÉN en ClearVox.

Heb je een vraag

We horen graag van je!

Bel 0113 405000

24/7 support, altijd bereikbaar